Didi Gregorius (rechts)
Didi Gregorius (rechts) - © ANP

Gregorius helpt Yankees aan zege op Simmons’ Angels

13 juni 2017
Aan de hand van Didi Gregorius heeft New York Yankees zijn zesde wedstrijd op rij gewonnen. De koploper van de American League East won in Los Angeles met 3-5 van de Angels van Andrelton Simmons.

Na de indrukwekkende sweep van Baltimore Orioles met een totaalscore van 38-8 over drie duels, deden de Yankees het in het Angel Stadium of Anaheim iets rustiger aan.

Sterker nog, de thuisploeg nam meteen brutaalweg een 1-0 voorsprong na een homerun van Kole Calhoun. Dankzij Gregorius hadden de Yankees echter halverwege de zaken omgedraaid.

De Amsterdammer tekende in de derde inning met een honkslag voor de gelijkmaker, waarna hij in het vijfde bedrijf Aaron Judge over de thuisplaat bracht: 1-2.

Judge
Judge onderstreepte even later opnieuw zijn reputatie. Nadat de Angels zich hadden teruggeknokt tot 3-3, sloeg de 25-jarige rookie in de achtste inning de bal over de hekken met een man op de honken.

Het was alweer de 22ste homerun van het seizoen voor Judge, waarmee hij koploper in de MLB is.

Gregorius had een superdag met vier hits uit vier slagbeurten, plus twee binnengeslagen punten. Simmons, de op Curaçao geboren korte stop van de Angels, moest het met een hit doen. (FOX Sports)