Rafael Nadal
Rafael Nadal - © ANP

Nadal boekt als eerste ticket voor seizoensfinale

13 juni 2017
Het duurt weliswaar nog vijf maanden, maar Rafael Nadal weet zich nu al verzekerd van deelname aan de seizoensfinale in Londen.

De 31-jarige Spanjaard kwalificeerde zich als eerste voor de ATP Finals (12-19 november) door zondag Roland Garros te winnen, voor de tiende keer al in zijn carrière. Nadal heeft daardoor al genoeg punten verzameld om op de ranglijst van dit seizoen in de top acht te eindigen.

De acht beste tennissers van het jaar strijden traditioneel aan het einde van het seizoen tegen elkaar in de O2 in Londen. Nadal wist zich sinds 2005 ieder jaar te kwalificeren voor de ATP Finals, al deed hij door blessures niet altijd mee.

In 2010 en 2013 bereikte de 'gravelkoning' de finale, waarin Nadal verloor van respectievelijk Roger Federer en Novak Djokovic.

Onverslaanbaar
Nadal moest afgelopen jaar zijn seizoen voortijdig beëindigen vanwege een polsblessure. Hij vierde zijn rentree met een finaleplaats op de Australian Open en was vervolgens op gravel nagenoeg onverslaanbaar.

Nadal won de toernooien van Monte Carlo en Barcelona voor de tiende keer en zegevierde ook in Madrid, waarna hij op Roland Garros 'La Décima' binnenhaalde.

“Ik maak tot nu toe een geweldig seizoen door en ben blij dat ik me al heb gekwalificeerd voor Londen”, zei Nadal. “Vorig jaar kon ik helaas niet spelen, dus ik kijk er naar uit om in november weer van de partij te zijn.''

Federer, die deze week op het gras in Stuttgart zijn rentree maakt nadat hij het gravelseizoen heeft overslagen, is de nummer twee op de ranglijst van dit jaar. (ANP)