Robin Haase
Robin Haase - © Pro Shots

Ricoh Open: Einde toernooi voor Haase en Bertens

13 juni 2017
Robin Haase is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het Ricoh Open.

Op het grastoernooi in Rosmalen was de Haagse tennisser niet opgewassen tegen Daniil Medvedev. De 21-jarige Rus won de partij met 7-6 (5), 3-6, 6-3. De nummer 65 van de wereld haalde via de kwalificaties het hoofdschema.

Breken
Na het verlies van de eerste set in de tiebreak herstelde Haase zich door de tweede set met 6-3 naar zich toe te trekken. In het beslissende bedrijf brak Medvedev op 2-1 door de service van Haase heen.

De dertigjarige Nederlander, de nummer 43 van de wereld, kreeg daarna een handvol kansen om meteen terug te breken. Hij benutte de breekpunten echter niet. Medvedev besliste de partij daarna met 6-3.

Door de hele partij wist Haase van zijn dertien breakpunten er maar een te benutten. Hij kreeg er zelf zeven tegen en werkte er zes weg.

Vorig jaar ging Haase ook al in de eerste ronde onderuit in Rosmalen. In 2015 haalde hij voor eigen publiek de halve finales.

Bertens
Het werd dinsdag ook einde toernooi voor Kiki Bertens. De Waterings verloor in drie sets van Andrea Petkovic: 6-7, 6-2, 2-6.

Bertens verloor eind mei in de tweede ronde van Roland Garros, waardoor ze op de wereldranglijst naar de 27ste plaats zakte. In Rosmalen kon ze geen punten verliezen. Bertens deed vorig jaar niet mee aan het Ricoh Open vanwege een blessure.

Petkovic, die de enige vorige ontmoeting met Bertens in 2014 ook had gewonnen, speelt in de tweede ronde tegen de Russische Natalia Vichljantseva. (ANP)