Eddie Rosario
Eddie Rosario - © ANP

Clubrecord voor Twins tijdens ruime zege op Mariners

14 juni 2017
Minnesota Twins heeft op ongekende wijze wraak genomen op Seattle Mariners. Na de 3-14 zeperd op maandag verpulverde de koploper in de American League Central de bezoekers met 20-7.

De Twins verbraken met maar liefst 28 hits het eigen clubrecord, terwijl Seattle nog nooit zoveel slagen om de oren kreeg in een wedstrijd. Gezamenlijk kwamen de beide ploegen op Target Field tot 42 hits, een record voor de thuishaven van Minnesota.

De Mariners kwamen nog wel vlot op een 0-3 voorsprong, maar daarna was het snel afgelopen met de pret. Voordat de derde inning was afgelopen stond er al een 11-3 tussenstand op het bord. Zowel in het derde als het zevende bedrijf was de thuisploeg goed voor zeven runs.

Eddie Rosario was de grote man bij de Twins. De buitenvelder was een plaag voor de pitchers van Seattle met drie homeruns en vijf binnengeslagen punten.

Eduardo Escobar tekende voor het eerst in zijn carrière voor vijf hits, terwijl Jason Castro en Kennys Vargas allebei met vier slagen eindigden. (FOX Sports)