Khris Davis (tweede van rechts)
Khris Davis (tweede van rechts) - © ANP

Yankees verliezen na extra innings voor de derde keer op rij

16 juni 2017
New York Yankees is het even helemaal kwijt. De koploper van de American League East verloor op bezoek bij Oakland Athletics voor de derde keer op rij: 8-7.

De domper in het Oakland Coliseum volgde na twee nederlagen tegen Los Angeles Angels. Voorafgaande aan de negatieve reeks werden juist zes achtereenvolgende wedstrijden gewonnen.

Achterstand
De Yankees poetsten tijdens het eerste duel van het drieluik tegen de Athletics vier keer een achterstand weg, maar het bleek net niet voldoende voor de overwinning.

In het negende bedrijf hielp Gary Sánchez de bezoekers met de gelijkmakende zesde run aan extra innings, waarna Starlin Castro in de tiende slagbeurt New York zelfs op een 6-7 voorsprong sloeg.

De A’s lieten zich echter evenmin kennen en sleepten op de valreep alsnog de zege uit het vuur. Met twee uit bracht Khris Davis met een honkslag twee man over de thuisplaat: 8-7.

Gregorius
De Amsterdamse Yankee Didi Gregorius eindigde de wedstrijd met een hit en een run uit vijf slagbeurten.

Ondanks het resultaat behielden de Yankees, die nu 38 zeges en 26 nederlagen achter de naam hebben, hun voorsprong op Boston Red Sox. De runner-up (37-29) ging met 1-0 onderuit bij Philadelphia Phillies. (FOX Sports)