Jair Jurrjens in actie voor Oranje tijdens de World Baseball Classic
Jair Jurrjens in actie voor Oranje tijdens de World Baseball Classic - © ANP

Jair Jurrjens 80 duels geschorst na positieve dopingtest

16 juni 2017
Jair Jurrjens, speler van Oranje tijdens de World Baseball Classic in maart, is in de Verenigde Staten voor tachtig duels geschorst na een positieve dopingtest.

Bij de 31-jarige pitcher van Oklahoma City Dodgers (Triple A) zijn sporen van testosteron aangetroffen, die niet lichaamseigen zijn. Hij krijgt tijdens zijn reglementaire uitsluiting geen salaris.

De op Curaçao geboren speler kwam in zijn Amerikaanse loopbaan in de Major League, die acht seizoenen omvat, uit voor Detroit Tigers, Atlanta Braves, Baltimore Orioles en Colorado Rockies.

Hij maakte zijn debuut op het hoogste niveau in 2007 en speelde drie jaar geleden zijn laatste MLB-wedstrijd. In totaal maakte hij 130 keer zijn opwachting in de majors.  

Voor zijn huidige team kwam hij sinds 7 juni niet meer in actie. Jurrjens, nog eigendom van Los Angeles Dodgers, was een All-Star in 2011 toen hij voor Atlanta Braves speelde. (FOX Sports/ANP)

Red Sox verkleinen gat met Yankees

17 juni 2017
Red Sox verkleinen gat met Yankees
De spanning stijgt in de American League East, waar aartsrivalen Boston Red Sox en New York Yankees in een nek-aan-nek-race zijn verwikkeld....