Mookie Betts
Mookie Betts - © ANP

Red Sox verkleinen gat met Yankees

17 juni 2017
De spanning stijgt in de American League East, waar aartsrivalen Boston Red Sox en New York Yankees in een nek-aan-nek-race zijn verwikkeld. De Red Sox wonnen met 1-2 van Houston Astros, terwijl de Yankees met 7-6 onderuit gingen bij Oakland Athletics.

Daarmee is het verschil tussen de twee miniem: de Sox wonnen 38 wedstrijden en verloren 29 keer, de Yankees waren even vaak winnaars, maar delfden slechts 27 keer het onderspit.

Mookie Monster
In een waar pitchers duel waren de Red Sox en Astros (met 45 gewonnen wedstrijden het beste team in de American League) defensief aan elkaar gewaagd. Het duurde tot de achtste inning voor een beslissing: Mookie Betts sloeg een homerun en doorbrak daarmee een 1-1 stand. Het was de twaalfde homerun voor het Mookie Monster.

Voor Xander Bogaerts was het een frustrerende wedstrijd: de Nederlander kwam vier keer aan slag, had twee strike outs en sloeg geen honkslag.

Judge
In Oakland konden de werpers geen vuist maken, maar was het wel spannend. Nadat de A's in de tweede inning op een 4-0 voorsprong waren gekomen, was het Aaron Judge met zijn 23ste ​round tripper​ van het seizoen, die de spanning terugbracht. Een ware prestatie: geen andere speler in de MLB heeft twintig homeruns geslagen.

 

Het was echter niet genoeg voor de ​Bronx Bombers​, waar Didi Gregorius een dag rust kreeg. In de achtste inning sloeg Matt Chapman een honkslag voor Oakland waardoor twee honklopers over de thuisplaat konden komen. Het was de eerste ​hit ​uit zijn carrière, en wat voor een. (FOX Sports)