ATP Queen

ATP Queen's: favorieten stranden in eerste ronde

20 juni 2017
Het tennistoernooi van Queen's in Londen is dinsdag drie hooggeplaatste spelers kwijtgeraakt. Andy Murray, Stan Wawrinka en Milos Raonic verloren alle drie in de eerste ronde.

Murray liet zich dinsdag tijdens zijn eerste optreden bij een toernooi op gras dit seizoen verrassen. De Australiër Jordan Thompson, de mondiale nummer negentig, versloeg de Schotse nummer één van de wereld in de eerste ronde van het toernooi van Queen's in Londen in twee sets: 7-6 (4), 6-2.

In Londen zou Murray het dinsdag eigenlijk opnemen tegen Aljaz Bedene, maar de tot Brit genaturaliseerde Sloveen meldde zich op het laatste moment af vanwege een polsblessure. Murray kreeg daardoor op het centercourt te maken met 'lucky loser' Thompson.

Wawrinka en Raonic
Wawrinka, nummer drie van de wereld, moest in de hitte in Londen (waar de temperatuur op de baan uitkwam op bijna 38 graden) zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Feliciano López: 7-6 (4), 7-5.

Milos Raonic verloor in twee tiebreaks van Thanasi Kokkinakis: 7-6 (5), 7-6 (8). De Australiër werd via een wildcard toegelaten op het Engelse toernooi. 

Wawrinka en Raonic kunnen zich nu voorbereiden op Wimbledon. Raonic bereikte vorig jaar de finale van het Engelse grandslamtoernooi. Daarin verloor hij van de Schot Andy Murray. Het hoofdtoernooi van Wimbledon begint op maandag 3 juli. (FOX Sports/ANP)