ATP Halle - Haase rekent af met Thiem

ATP Halle: Uitstekende Haase wint van Thiem

21 juni 2017
Robin Haase heeft verrassend de kwartfinale bereikt op het ATP-toernooi in Halle. De Hagenaar rekende in twee sets af met Dominic Thiem, die als tweede geplaatst was.

De Oostenrijker werd met 6-3, 7-6 verslagen. Haase zette daarmee zijn beste prestatie ooit neer op het Duitse grastoernooi, hij was nog nooit verder gekomen dan de tweede ronde.

In de eerste set sloeg Haase, die een ronde eerder David Ferrer versloeg, op een bijzonder goed moment toe. Hij brak Thiem in de achtste game, waardoor de stand op 5-3 kwam. Vervolgens serveerde de beste tennisser van Nederland de set netjes uit.

Een set later leek een herhaling van zetten op komst, toen Thiem op 5-5 zijn service inleverde. Haase, goed voor een aantal machtige passeerslagen, had het duel kunnen uitserveren, maar liep tegen een break op. In de tiebreak poetste hij, nadat hij drie setpunten tegenkreeg, dat vuiltje weg. 

Haase treft in de volgende ronde de Fransman Richard Gasquet, die in de tweede ronde afrekende met Bernard Tomic. (FOX Sports)