Wout Poels
Wout Poels - © Pro Shots

Geen Tour de France voor Wout Poels

22 juni 2017
Wout Poels rijdt dit jaar geen Ronde van Frankrijk. Zijn ploeg, Team Sky, heeft de 29-jarige wielrenner uit Blitterswijck niet opgesteld in het negenkoppige team voor de Tour de France.

Sky maakte donderdag de acht ploeggenoten van Chris Froome bekend. Sergio Henao, Vasil Kirijenka, Christian Knees, Mikel Landa, Mikel Nieve, Luke Rowe, Geraint Thomas en Michal Kwiatkowski moeten de Britse kopman aan zijn vierde eindzege in de Ronde van Frankrijk helpen.

Poels had een groot aandeel in de afgelopen twee zeges van Froome in Frankrijk. Vooral in de bergen ontpopte de Limburger zich als de meesterknecht van de Brit. Dit seizoen stond Poels echter lang aan de kant met een knieblessure. Vorige week in de Route du Sud maakte hij pas zijn rentree.

Vuelta
Poels zei eerder deze week nog het vertrouwen te hebben dat hij zal starten op 1 juli in Düsseldorf, maar de ploeg besliste anders. Poels gaat in ieder geval de Ronde van Spanje rijden.

Froome gaat op voor zijn vierde eindzege in de Ronde van Frankrijk. "De Tour is een speciale wedstrijd en het zou ongelooflijk zijn om die een vierde keer te winnen. Dat geeft mij heel veel motivatie'', zei de kopman. "Elke Tour de France kent een ander gevecht om de gele trui en om die vast te houden.''

Volgens teambaas Dave Brailsford is Froome in goede vorm en er klaar voor. "We hebben een sterke en ervaren ploeg geselecteerd om hem te ondersteunen en kijken ernaar uit om de kracht van het team in ons voordeel te gebruiken.''

Lotto-Jumbo
Lotto-Jumbo heeft vijf Nederlanders aan de start staat in Duitsland. Jos van Emden, Robert Gesink, Dylan Groenewegen, Tom Leezer en Timo Roosen verdedigen namens deze formatie de Nederlandse eer. Paul Martens, Robert Wagner (beiden uit Duitsland), George Bennett (Nieuw-Zeeland) Primoz Roglic (Slovenië) completeren de ploeg.

BMC 
Richie Porte krijgt als kopman van BMC in de Ronde van Frankrijk hulp van onder andere Greg Van Avermaet, die in de laatste twee edities twee etappes won.

De Australiër krijgt in de Tour de France de Zwitsers Stefan Küng, Michael Schär en Danilo Wyss mee en de Italianen Damiano Caruso en Alessandro De Marchi. De Fransman Amaël Moinard en de Ier Nicholas Roche maken zijn de andere renners van de Amerikaans-Zwitserse formatie.(FOX Sports/ANP)