ATP Halle: Federer verslaat Mischa Zverev

ATP Halle: Federer via Mischa Zverev naar laatste acht

22 juni 2017
Roger Federer staat vrijdag in de kwartfinale van het grastoernooi in Halle. Hij versloeg donderdagavond de Duitser Mischa Zverev in twee sets: 7-6, 6-4.

Federer liet zich vorig jaar in de Duitse stad nog verrassen door Alexander Zverev, het talentvolle broertje van Mischa. De Zwitser werd toen in de halve finale verrassend uitgeschakeld.

Enigszins zuur voor Zverev was, dat hij maar één keer zijn service inleverde. Alleen in de negende game van de tweede set werd de Duitser gebroken, waardoor Federer een cruciale 5-4 voorsprong nam. Vervolgens serveerde de Zwitser de wedstrijd uit.

Opnieuw een Duitse tegenstander
Federer, als eerste geplaatst in Halle, stuit vrijdag in de kwartfinale op weer een Duitser. Florian Mayer schakelde donderdag in de tweede ronde de als zesde geplaatste Fransman Lucas Pouille uit: 6-7, 6-4, 6-3.

Robin Haase verschijnt vrijdag ook weer op de baan. Hij stuit in de kwartfinale op de Fransman Richard Gasquet. Haase stuntte woensdag in de tweede ronde met een zege op Dominic Thiem, de nummer twee van de plaatsingslijst uit Oostenrijk. (FOX Sports/ANP)