Aaron Judge (rechts) en Gary Sánchez
Aaron Judge (rechts) en Gary Sánchez - © ANP

New York Yankees moet na zware dip op zijn tellen passen

23 juni 2017
New York Yankees moet oppassen dat het niet al het goede werk van het eerste deel van het seizoen tenietdoet.

De recordkampioen leek dit jaar in volle vaart af te koersen op zijn eerste titel in de American League East sinds 2012. Na een reeks van acht nederlagen in negen wedstrijden moet de ploeg echter op zijn tellen passen.

Twee nederlagen op bezoek bij Los Angeles Angels en een sweep door Oakland Athletics, werden deze week gevolgd door opnieuw twee zeperds tegen de Angels, tegenover één zege.

Een negatieve serie van zeven duels op rij betekende dat de Yankees afgelopen week de koppositie in de divisie voor het eerst sinds 20 mei moesten afstaan aan Boston Red Sox. Dankzij twee slippertjes en een vrije dag van de aartsrivaal delen de twee momenteel weer de eerste plaats.

Make-over
Ondanks de recente terugval zijn de Bronx Bombers al verder dan gedacht bij de start van het seizoen. Na het vertrek van legendes Derek Jeter en Alex Rodriguez begon de club met een complete make-over.

In plaats van een overgangsjaar wierp de verjongingskuur meteen zijn vruchten af. Spelers als buitenvelders Aaron Judge en Aaron Hicks, catcher Gary Sánchez en eerste honkman Greg Bird grepen hun kans, terwijl de Amsterdamse korte stop Didi Gregorius eveneens een belangrijke rol speelt.

Aaron Judge
Met name de 25-jarige Judge is een revelatie. De rookie is een plaag voor elke tegenstander en slaat met speels gemak de ballen van de topwerpers de tribunes in. Met 25 maximale scores is hij de koploper in het homerun-klassement van de MLB.

Judge, die in april en mei werd uitgeroepen tot Rookie van de Maand in de American League, tekende eind mei voor de eerste Grand Slam van zijn carrière. Twee weken later sloeg hij de hardste homerun sinds het begin van de metingen in 2015 (194.9 km/u) en een dag later de verste van het seizoen (151 meter).

Geen toeval
De offensieve kracht van Judge & Co was echter niet genoeg om de negatieve spiraal tegen de Californische tegenstanders een halt toe te roepen. De zeven nederlagen op rij betekende de langste losing streak van de Yankees in tien jaar tijd.

Desondanks geeft manager Joe Girardi de moed niet op. “Ik geloof niet dat de eerste zestig wedstrijden van het seizoen toeval waren”, aldus de voormalige catcher afgelopen week. “We speelden best aardig tijdens die reeks. Elk team heeft af en toe een terugval. Ik heb een goede groep in de kleedkamer. Dat heb ik op de eerste dag gezegd, en dat zeg ik nog steeds. (FOX Sports)

Chicago White Sox - New York Yankees zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 6.