David Ortiz tijdens het eerbetoon voor het duel met Los Angeles Angels
David Ortiz tijdens het eerbetoon voor het duel met Los Angeles Angels - © ANP

Red Sox eren ‘Big Papi’ met homeruns tegen Angels

24 juni 2017
Onder het toeziend oog van David Ortiz heeft Boston Red Sox een fraaie zege geboekt. De ploeg van Xander Bogaerts was in de eerste wedstrijd van een drieluik met 9-4 te sterk voor Los Angeles Angels.

Clublegende Ortiz was vrijdagnacht voor het eerst terug op Fenway Park, nadat hij vorig jaar een punt had gezet achter zijn carrière. Het shirt met het nummer 34 van Big Papi werd voor het duel met de Angels weggehangen in de galerij der groten van de Red Sox.

De voormalige power-hitter zag vervolgens dat de homeruns niet zijn opgedroogd na zijn vertrek. Hanley Ramirez en Sandy Leon tekenden tegen de Angels allebei voor een maximale score met een man op de honken.

Grote broer
Met name voor Ramirez was de homerun een speciaal moment. Niet alleen was het de 250ste homer van zijn loopbaan, de aangewezen slagman is een goede vriend van Ortiz. Beide spelers zijn bovendien geboren in de Dominicaanse Republiek.

“Hij is mijn mentor en mijn grote broer, hij is alles”, verklaarde Ramirez na afloop. “Toen ik hem vandaag op het veld zag huilen, kreeg ik ook tranen in mijn ogen.”

Oranje-internationals
Bogaerts had met twee hits eveneens een belangrijke bijdrage. De korte stop van Boston opende in de eerste inning de score met een tweehonkslag, waarna hij zelf over de thuisplaat kwam voor de 3-0.

Collega-international Andrelton Simmons, de op Curaçao geboren korte stop van de Angels, tekende eveneens voor twee hits.

De Red Sox delen met 41 zeges en 32 nederlagen de koppositie in de American League East met New York Yankees (40-31). De aartsrivaal won vrijdagnacht ternauwernood met 2-1 in de tiende inning van Texas Rangers. (FOX Sports)