Austin Bibens-Dirkx
Austin Bibens-Dirkx - © FOXSports.NL

New York Yankees en Boston Red Sox weten niet te winnen

25 juni 2017
New York Yankees heeft het lek nog lang niet boven. De ploeg van Didi Gregorius verloor tegen Texas Rangers voor de negende keer in elf wedstrijden: 1-8.

Ondanks de zware dip staan de Yankees met veertig zeges tegenover 32 nederlagen nog bovenaan de American League East. Concurrent Boston Red Sox (41-33) ging met 3-6 onderuit tegen Los Angeles Angels.

Texas-pitcher Austin Bibens-Dirkx voegde zaterdagnacht een nieuw hoofdstuk toe aan zijn jongensboek. De 32-jarige rookie, die pas een maand geleden zijn debuut maakte op het hoogste niveau, hield de gevaarlijke slagploeg van de Yankees lange tijd onder controle.

Judge
De werper stond gedurende zeven innings slechts vijf hits en een run toe. Het enige punt van de thuisploeg kwam - niet verrassend - van de knuppel van Aaron Judge. De homerun leader van de MLB tekende voor zijn 26ste maximale score van het seizoen.

De prestatie van Judge bleek niet genoeg tegen de Rangers. De Yankees hielden de bezoekers tot de slotfase in het zicht, maar met vier runs in de negende inning gooide Texas de wedstrijd in het slot.

De Amsterdamse Yankee Gregorius was goed voor een van de vijf hits van de thuisploeg. (FOX Sports)