Max Verstappen snelt over het stratencircuit van Bakoe
Max Verstappen snelt over het stratencircuit van Bakoe - © ANP

Auto laat Verstappen opnieuw in de steek

25 juni 2017
Max Verstappen is ook bij de Grote Prijs van Azerbeidzjan uitgevallen met technische problemen.

 De Nederlander van Red Bull reed op de vierde positie toen zijn auto hem opnieuw in de steek liet. "Hier gaan we weer", foeterde de Limburger over de boordradio.

Verstappen viel twee weken geleden ook al uit tijdens de Grote Prijs van Canada. Ook de trainingen op het stratencircuit van Bakoe verliepen allesbehalve vlekkeloos.

Verstappen moest de derde vrije training voortijdig staken en kende naar eigen zeggen ook problemen in de kwalificatie. "Normaal was ik derde en geen vijfde geworden. Het is altijd wat", klaagde hij.

Olieproblemen
Volgens een eerste diagnose kampte de bolide van de Limburger met olieproblemen. Op het moment van uitvallen was Verstappen met Sergio Perez in gevecht om de derde plaats.

Verstappen had goede kansen op het podium omdat Valtteri Bottas na een botsing vlak na de start een lekke band opliep. De Fin moest met zijn Mercedes een pitstop maken en belandde daardoor helemaal achteraan het deelnemersveld.

Herhaling van zetten
Verstappen lag in de Grote Prijs van Canada op de tweede positie toen de accu van zijn wagen het begaf. Eerder dit seizoen haakte hij in Bahrein af met remproblemen en werd hij in Spanje uit de race getikt bij een crash in de eerste bocht. (ANP)