Wouter Wippert (rechts) juicht te vroeg, links Ramon Sinkeldam
Wouter Wippert (rechts) juicht te vroeg, links Ramon Sinkeldam - © ANP

Ramon Sinkeldam verovert nationale titel

25 juni 2017
Ramon Sinkeldam heeft zondag in Montferland verrassend de nationale titel wielrennen veroverd.

De renner van Sunweb won de sprint met miniem verschil. Wouter Wippert finishte als tweede, favoriet en titelverdediger Dylan Groenwegen eindigde als derde.

Wippert was de eerste die juichte na het passeren van de finish, maar de fotofinish wees uit dat de renner van Cannondale-Drapac toch tweede was.

Daarmee is de roodwitblauwe trui ook te zien in de Ronde van Frankrijk, want Sinkeldam maakt deel uit van de Tourploeg van Sunweb. Twee jaar geleden was de 28-jarige renner uit Assendelft al eens tweede op het NK achter Niki Terpstra.

Een groep van aanvankelijk twintig renners reed lang voorop in Montferland, waar elke ronde twee hellinkjes moesten worden beklommen. In de slotfase ging het met name op de Muur van Zeddam hard en dunde de groep steeds meer uit.

Gesink
Robert Gesink, die in zijn eentje naar de kopgroep was gereden, probeerde in de voorlaatste ronde het verschil te maken. De renner van LottoNL-Jumbo kreeg Jetse Bol mee, maar het tweetal redde het niet.

Daarna volgden de aanvallen elkaar in rap tempo op. Jos van Emden reed even voorop, onder anderen Pieter Weening en Dylan van Baarle probeerden het. In de slotkilometer deed Lars Boom nog een poging, maar de kampioen van 2008 werd een paar honderd meter voor de finish achterhaald.

Op de hellende aankomst slaagde Groenewegen er niet in Sinkeldam te passeren. Wippert dacht dat dat hem wel gelukt was. (ANP)

Trek schorst Cardoso wegens epo

27 juni 2017
Trek schorst Cardoso wegens epo
Trek-Segafredo heeft de Portugese renner André Cardoso uit de ploeg van de Ronde van Frankrijk gehaald na een positieve dopingtest.