Jonathan Schoop (rechts)
Jonathan Schoop (rechts) - © ANP

Schoop belangrijk bij succesvolle roadtrip Baltimore Orioles

26 juni 2017
Baltimore Orioles heeft eindelijk weer eens een serie buitenshuis gewonnen. De ploeg van Jonathan Schoop won de laatste wedstrijd van een drieluik bij Tampa Bay Rays met 5-8.

Met het resultaat verlaten de Orioles Florida met twee zeges en een nederlaag op zak. De laatste keer dat de laagvlieger een roadtrip succesvol afsloot was medio april bij Cincinnati Reds.

Baltimore kreeg de zege niet cadeau. Halverwege het duel keken de bezoekers nog tegen een 5-3 achterstand aan, maar met vier runs in de laatste twee innings haalden de Orioles alsnog de zege binnen.

Schoop
Schoop was weer eens belangrijk voor The Birds. De Oranje-international trok de stand gelijk in de achtste inning met een homerun. Doordat hij even later werd geraakt door de pitcher, kon Seth Smith de 5-7 op het bord zette.

Schoop eindigde de wedstrijd uiteindelijk met een run, twee hits en twee binnengeslagen punten.

Ondanks de zege hebben de Orioles nog weinig te juichen. Baltimore is de nummer vier in de American League East. Enkel Toronto Blue Jays doet het slechter. Koplopers New York Yankees en Boston Red Sox verloren zondagnacht van respectievelijk Texas Rangers en LA Angels. (FOX Sports)