Russell Westbrook
Russell Westbrook - © ANP

Westbrook uitgeroepen tot beste speler NBA

27 juni 2017
Russell Westbrook is maandagnacht gelauwerd als beste basketballer van het afgelopen seizoen in de NBA. De point guard van Oklahoma City Thunder ontving de bijbehorende Maurice Podoloff Trophy.

Westbrook grossierde in zogeheten 'triple doubles'. Hij noteerde in 42 wedstrijden een score in drie dubbele cijfers: punten, rebounds en assists.

Westbrook verbrak daarmee het record van Oscar Robertson, die in het seizoen 1961/1962 één triple double minder scoorde. Over het hele seizoen was zijn gemiddelde over 81 wedstrijden 31,6 punten, 10,4 assists en 10,7 rebounds.

Westbrook won de verkiezing van beste speler (MVP) van James Harden (Houston Rockets) en Kawhi Leonard (San Antonio Spurs).

Oklahoma City en Westbrook werden afgelopen seizoen in de play-offs uitgeschakeld door Houston Rockets. Golden State Warriors veroverde uiteindelijk de titel. (FOX Sports/ANP)

BIG3 verovert de Amerikaanse markt

28 juni 2017
BIG3 verovert de Amerikaanse markt
De nieuwe sport BIG3 verovert de Amerikaanse markt. Terwijl het NBA-seizoen er op zit, gaan oud-profs deze zomer met elkaar de strijd aan tijdens...