Mitch Moreland (rechts) met Xander Bogaerts
Mitch Moreland (rechts) met Xander Bogaerts - © ANP

Yankees en Red Sox geven elkaar geen duimbreed toe

27 juni 2017
New York Yankees en Boston Red Sox hebben hun nek-aan-nekrace in de American League East voortgezet.

Een dag nadat de koplopers in de divisie allebei onderuitgingen, wonnen de twee kemphanen maandagnacht van respectievelijk Chicago White Sox (5-6) en Minnesota Twins (4-1).

De Yankees hebben nu 41 overwinningen en 33 nederlagen achter de naam staan. De Red Sox staan op 42-34.

Negatieve reeks
Voor de Yankees betekende de zege in Chicago een einde aan een negatieve reeks van zes nederlagen buitenshuis op rij. Het was tevens pas hun derde overwinning in dertien wedstrijden.

Met drie runs in de vierde én de zesde inning leken de Yankees, die Didi Gregorius rust gaven, aanvankelijk op weg naar een gemakkelijke zege. Chicago maakte het echter nog spannend met vier punten in het negende bedrijf, maar verder lieten de bezoekers het niet komen.

Red Sox
De Red Sox namen tegen de Twins in de eerste inning mede dankzij een homerun van Mitch Moreland meteen een 2-0 voorsprong. Nadat Minnesota-catcher Chris Gimenez de achterstand had gehalveerd, sloeg de thuisploeg nog een keer toe in de zevende inning.

Een honkslag van Dustin Pedroia en een sacrifice fly van Moreland zorgden voor een 4-1 eindstand. Xander Bogaerts, de op Aruba geboren korte stop van Boston, wist in drie slagbeurten geen hit te registreren. (FOX Sports)