NBA Legendes keren terug bij FOX Sports
NBA Legendes keren terug bij FOX Sports - © FOXSports.NL

BIG3 verovert de Amerikaanse markt

28 juni 2017
De nieuwe sport BIG3 verovert de Amerikaanse markt. Terwijl het NBA-seizoen er op zit, gaan oud-profs deze zomer met elkaar de strijd aan tijdens de BIG3-basketbalcompetitie. NBA-legendes als Allen Iverson, Chauncey Billups en George Gervin keren terug op een half court.

Entertainment-icoon Ice Cube lanceerde het nieuwe sportconcept. "BIG3 is gecreëerd als de ultieme belevenis voor de basketbal-fan", aldus de BIG3 bedenker.

"We brengen een aantal van de grootste namen ooit en geven ze een platform om niet alleen hun basketbalkwaliteiten te laten zien, maar ook hun fans te entertainen met hun grote hoeveelheid energie."

Elke week wordt er op een andere locatie gespeeld door acht teams die het in deze competitie tegen elkaar opnemen.  Wie als eerste 60 punten haalt in de wedstrijd, heeft gewonnen.

In het basketbal zoals wij dat kennen is de maximale score een driepunter, bij deze opzet is daar een vierpunter aan toegevoegd.

Op zondag 25 juni waren meer dan 15.000 bezoekers getuige van de eerste competitiedag in de historie van BIG3. "Het bezorgde mij kippenvel", vertelde een verraste Rashard Lewis. "Het voelde een beetje als de eerste dag dat je naar school gaat."

Lewis bracht zijn team, 3-Headed Monsters, in de allereerste wedstrijd de winst. In de tweede helft maakte hij de eerste vierpunter om even later ook het winnende shot te maken.

De acht deelnemende teams kwamen allemaal in actie:
3-Headed Monsters – Ghost Ballers: 62-60
Power – Tri-Strate: 62-58
3’s Company – Ball Hogs: 61-51
Trilogy – Killers 3s: 60-45 

De BIG3 is wekelijks te zien op FOX Sports op maandagnacht om 02.00 uur. 
Herhalingen zijn er op dinsdag om 07.00 uur, 15.00 uur en 21.00 uur. (FOX Sports)