Robin Haase
Robin Haase - © ANP

Wimbledon: Waterloo Haase, Djokovic en Federer simpel door

4 juli 2017
Novak Djokovic heeft als verwacht de tweede ronde van Wimbledon bereikt. De Serviër werd daarbij geholpen door opponent Martin Klizan, die opgaf.

De als tweede geplaatste Djokovic won de eerste set met 6-3. Bij alweer 2-0 in het tweede bedrijf zag hij zijn Slowaakse opponent vervolgens geblesseerd van de baan stappen.

Djokovic, die afgelopen zaterdag nog het toernooi won op het gras van Eastbourne, was op Wimbledon drie keer de beste.

Federer
Ook Roger Federer staat in de tweede ronde dankzij een blessuregeval. De Zwitserse routinier, als nummer drie geplaatst, zag zijn tegenstander Alexandr Dolgopolov in de tweede set opgeven. Federer leidde met 6-3 en 3-0 tegen de Oekraïner.

Haase
Robin Haase is uitgeschakeld. De Hagenaar was niet opgewassen tegen Frances Tiafoe. De negentienjarige debutant op het Londense gras sloeg toe in vier sets: 6-3, 3-6, 7-6 (5), 7-5.

Haase verloor de derde set pas in de tiebreak, nadat hij eerst nog twee setpoints had weggeslagen. Bij de derde had Tiafoe wel succes.

In de vierde set leverde Haase weliswaar meteen zijn eigen opslag in, maar vervolgens liep hij uit naar 4-1. De Nederlander gaf zijn opponent echter de kans terug te komen.

Bij 5-5 plaatste de Amerikaan de beslissende break naar 6-5, kort nadat Haase een setpoint had gemist. (FOX Sports/ANP)