Kenley Jansen
Kenley Jansen - © ANP

Jansen laat Dodgers zweten tijdens zege op Diamondbacks

5 juli 2017
Los Angeles Dodgers heeft de eerste wedstrijd van een drieluik tegen naaste belager Arizona Diamondbacks in winst omgezet. De ploeg van Kenley Jansen was met 4-3 te sterk in Dodger Stadium.

De Dodgers, het beste team van de National League, komt met de zege op 56 overwinningen tegenover 29 nederlagen. Runner-up Arizona staat op 52-32.

Clayton Kershaw bewees weer eens waarom hij een van de beste pitchers van de MLB is. De 29-jarige ace mocht zelfs even dromen van een tweede no-hitter in zijn carrière, voordat hij pas in de zevende inning zijn eerste slag moest incasseren.

Kershaw eindigde met elf strike-outs en slechts twee hits achter zijn naam. Op het moment dat hij de heuvel verliet aan het begin van het achtste bedrijf, prijkte er een 3-0 voorsprong op het bord.

Jansen
De Dodgers leken vervolgens de wedstrijd met nog een vierde run rustig uit te gaan spelen, maar moesten alsnog billenknijpen tijdens de slotfase.

Nederlands international Jansen kwam tijdens de negende inning het veld in met twee man op de honken om de laatste slagman in te rekenen, maar de closer kreeg prompt een homerun om zijn oren: 4-3.

Verder liet de op Curaçao geboren werper het echter niet komen. Met de laatste out tekende hij voor zijn achttiende save van het seizoen. (FOX Sports)