Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Tweede en vierde tijd Verstappen in vrije trainingen

7 juli 2017
Max Verstappen heeft vrijdag bemoedigende tijden neergezet in de twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Oostenrijk.

 

Verstappen noteerde in zijn Red Bull in de tweede sessie de vierde tijd (1.05,832) op de thuisbaan van zijn renstal. Tijdens de eerste vrije training reed hij de tweede tijd (1.06,165). In beide sessies was de Brit Lewis Hamilton met zijn Mercedes de snelste: 1.05,975 en 1.05,483.

Regen
Verstappen zint in Oostenrijk op revanche voor zijn uitvalbeurten in de laatste twee races. Hij eindigde vorig jaar op de Red Bull Ring als tweede en hoopt zondag opnieuw op het podium te eindigen, zeker met de nieuwe motor die in zijn bolide is geplaatst.

Verstappen, een liefhebber van natte omstandigheden, gokt ook een beetje op regen tijdens de Grand Prix. De weersvoorspelling voor zondag wijst daar vooralsnog wel op.

Geduld
De eerste vrije training begon voor Verstappen nog wel met enige vertraging. Door een probleem met de remmen moest hij een half uurtje wachten voordat hij de RB13 de baan op kon sturen.

De Nederlander moest genoegen nemen met 22 rondjes, maar was op 'supersofte' banden nog wel wat sneller dan zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo, die 31 keer het circuit rondging en 1.06,620 als snelste tijd liet noteren.

In de tweede sessie moest Verstappen qua tijd ook aan WK-leider Sebastian Vettel (Ferrari) en Valtteri Bottas (Mercedes) voorrang verlenen. Ricciardo reed in zijn Red Bull de vijfde tijd, ondanks een mankementje aan zijn motor. Hamilton, de nummer twee in de WK-stand, liet in de tweede training de snelste tijd ooit op de vernieuwde Red Bull Ring noteren. (ANP)