Jonathan Schoop
Jonathan Schoop - © ANP

All-Star Schoop slaat Orioles langs Twins

9 juli 2017
Baltimore Orioles mag zich gelukkig prijzen met Jonathan Schoop. De Nederlandse tweede honkman sloeg zijn achttiende homerun van dit seizoen in de 1-5 overwinning op Minnesota Twins.

De bal haalde de derde ring in Target Field in Minneapolis, Minnesota. 

  

Het was een monsterslag die precies op het goede moment kwam in de vierde inning. De O's waren namelijk op een 1-0 achterstand gekomen door een homerun van Miguel Sanó.

Dankzij de klap van Schoop - die dinsdag meedoet in de All-Star Game - kwamen de Orioles langszij en op een 1-2 voorsprong. Deze werd dankzij een tweehonkslag van Manny Machado en een honkslag plus een homerun van Mark Trumbo uitgebouwd.

Walk-off
In Los Angeles was het feest bij de Dodgers. Het team pakte in extra innings dankzij een walk-off de zege op Kansas City Royals: 5-4. De mannen in Dodger Blue zijn de eersten die dit seizoen de zestig overwinningen halen.

Pitcher Kenley Jansen - net als Schoop een All-Star - kwam in actie in zijn vertrouwde negende inning. Dit keer was zijn taak echter niet om de overwinning veilig te stellen, maar om een gelijke stand vast te houden.

Daar maakte ploeggenoot Cody Bellinger een inning later dankbaar gebruik van. De rookie sloeg eerder al zijn 25ste homerun van het seizoen en nam in de tiende inning de term walk-off letterlijk: dankzij zijn vrije loop kon het winnende punt over de thuisplaat komen. (FOX Sports)