Karolina Pliskova
Karolina Pliskova - © Pro Shots

Pliskova lost Kerber af als nummer één van de wereld

11 juli 2017
Karolina Pliskova is vanaf volgende week de nieuwe nummer één op de wereldranglijst. De Tsjechische dankt haar koppositie aan de Wimbledon-zege van Johanna Konta in de kwartfinale dinsdag op Simona Halep: 6-7, (2), 7-6 (5), 6-4.

Pliskova, die op Wimbledon al in de tweede ronde werd uitgeschakeld, lost de Duitse Angelique Kerber af.

Zij is de tweede Tsjechische leidster van het mondiale klassement, na Martina Navrátilová die tussen 1978 en 1980 namens Tsjechoslowakije aan kop stond.

Halep verzuimt
Kerber werd in de vierde ronde uitgeschakeld door Garbiñe Muguruza uit Spanje.

De Roemeense Halep had bij winst de nieuwe nummer één geworden, maar verzuimde Konta opzij te zetten. Halep liet onlangs op Roland Garros ook al de kans liggen om Kerber van de eerste plaats te verdringen. Ze verloor toen de finale van de ongeplaatste Letse Jelena Ostapenko.

Het duel tussen de als tweede geplaatste Roemeense en de Britse thuisspeelster Konta kon dankzij het gesloten dak van het centercourt plaatsvinden, in tegenstelling tot andere partijen die op dat moment wegens de regen werden uitgesteld.

Konta is de eerste Britse vrouw sinds Virginia Wade in 1978 die in het enkelspel van Wimbledon de laatste vier haalt. In de halve finale ontmoet ze Venus Williams. (FOX Sports/ANP)