Andy Murray
Andy Murray - © ANP

Bijltjesdag op Wimbledon: Djokovic geeft op, Andy Murray verliest

12 juli 2017
Grote tegenvallers voor de toppers op Wimbledon. De Engelsen zagen Andy Murray uitgeschakeld worden. Novak Djokovic moest met een blessure opgegeven in zijn kwartfinale tegen Tomas Berdych.

De Servische tennisser had de eerste set met 7-6 verloren van de Tsjech en stond in de tweede set met 2-0 achter.

Djokovic liet zich na de eerste set door de dokter behandelen aan zijn rechterbovenarm. De dertigjarige nummer twee van de plaatsingslijst begon nog wel aan de tweede set, maar gaf al na twee games op.

Murray
De Britse nummer één van de wereld, en van de plaatsingslijst, ging in vijf sets onderuit tegen de Amerikaan Sam Querrey: 3-6, 6-4, 6-7 (4), 6-1, 6-1.

Murray won het Engelse grastoernooi vorig jaar en in 2013. Voor hem is het de derde keer, na 2008 en 2014, dat hij strandt in de kwartfinales in Londen.

Tegen Querrey begon de Brit nog goed, maar hij moest in de vierde en vijfde set buigen voor de als 24ste geplaatste Amerikaan. Murray greep regelmatig naar zijn heup en trok bij het laatste punt van Querrey een van pijn vertrokken gezicht.

Federer
Roger Federer ligt juist op koers om na de Australian Open zijn tweede Grand Slam-toernooi van het jaar te winnen. De 35-jarige Zwitser rekende in drie sets af met de als zesde geplaatste Canadees Milos Raonic: 6-4, 6-2, 7-6 (4).

Federer is zelf als derde geplaatst en duldt tot dusver weinig tegenstand op het Engelse gras. De zevenvoudig Wimbledon-kampioen heeft nog geen enkele set verloren op het toernooi.

Cilic
Marin Cilic heeft voor het eerst in zijn carrière de halve finales bereikt. De 28-jarige Kroaat versloeg in de kwartfinale de Luxemburger Gilles Müller in vijf sets: 3-6, 7-6 (6), 7-5, 5-7, 6-1.

Cilic is als zevende geplaatst in Londen en strandde de afgelopen drie jaar in de kwartfinales op Wimbledon.

Müller schakelde maandagavond na bijna vijf uur spelen tweevoudig Wimbledon-kampioen Rafael Nadal uit met 15-13 in de vijfde set.

De Kroaat had het overwicht in de partij in de tweede en derde set, maar zag de Luxemburger na een sterke vierde set toch weer langszij komen.In de vijfde set bleek Cilic toch fitter. Hij brak de Luxemburger twee keer en greep met 6-1 de winst. (FOX Sports/ANP)