Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Verstappen vierde op Silverstone na knallend slot

16 juli 2017
Max Verstappen heeft na drie uitvalbeurten eindelijk weer eens een grand prix in de Formule 1 uitgereden. De Nederlandse coureur van Red Bull reed zondag als vierde over de finish in de Grand Prix van Groot-Brittannië.

De Brit Lewis Hamilton won de race op het circuit van Silverstone. Dat was al zijn vijfde overwinning in zijn thuisrace.

De coureur van Mercedes liep door de zege kostbare punten in op kampioenschapsleider Sebastian Vettel. De rijder van Ferrari eindigde, mede door een lekke band in slotfase, als zevende.

Het massaal toegestroomde publiek kreeg vooral de eerste helft van de race spektakel te zien van Verstappen, die een enerverend gevecht leverde met Vettel. De Limburger passeerde de Duitser direct na de start en kwam op dat moment derde te liggen. Hij wist tot twee keer toe een aanval van Vettel vakkundig af te weren.

"Ik was langzamer en moest met hand en tand mijn positie verdedigen. Er brak gelukkig niks af van de auto", zei Verstappen. 

"Niet snel genoeg"
Zijn auto was niet snel genoeg, mopperde Verstappen na de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij kon om die reden leven met zijn vierde positie op circuit Silverstone. "Niet snel genoeg, wel maximale punten", zei de Nederlandse coureur van Red Bull na afloop. 

Twee ronden voor het einde leek er nog meer in te zitten, toen de voor hem rijdende Ferrari's van Kimi Räikkönen en Vettel vanwege compleet versleten banden noodgedwongen een late pitsstop maakten. Verstappens banden waren echter ook op. "Ik zag dat Kimi pitte en wilde wel doorrijden, maar het team wilde op safe gaan en riep me binnen", zei hij. Verstappen ging ondanks die bandenstop nog wel Vettel voorbij, maar kon Räikkönen niet meer van het podium stoten. (ANP)