Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

WTA Gstaad: Bertens begint overtuigend

17 juli 2017
Kiki Bertens heeft haar eerste wedstrijd na haar vroege uitschakeling op Wimbledon gewonnen.

Op het graveltoernooi in Gstaad won de 25-jarige Wateringse maandag eenvoudig van Aleksandra Krunic. Bertens gunde haar één jaar jongere opponente slechts vier games: 6-3, 6-1.

Bertens verloor begin juli in de eerste ronde van Wimbledon van de Roemeense Sorana Cirstea, en zakte daardoor op de wereldranglijst naar de 35e plaats. Krunic is de mondiale nummer 93. Het was voor het eerst dat beide speelsters tegenover elkaar stonden op het hoogste tennisniveau.

In Gstaad is Bertens als tweede geplaatst. De Duitse Anna Zaja is in de tweede ronde de tegenstandster van de Nederlandse. Zaja, die 250e staat op de wereldranglijst, was maandag te sterk voor de Roemeense Patricia Maria Tig. Caroline Garcia uit Frankrijk is de nummer één van de plaatsingslijst in het Zwitserse dorp.

Bertens heeft er belang bij om ver te komen in Gstaad. De pupil van coach Raemon Sluiter haalde vorig jaar de finale, en verloor daarin van thuisspeelster Viktorija Golubic. Bertens won dit jaar tot dusverre één WTA-toernooi, in Neurenberg. (ANP)