Bauke Mollema
Bauke Mollema - © ANP

Mollema geniet na van ritzege op rustdag

17 juli 2017
Nog altijd nagenietend van zijn spetterende ritzege in de Tour de France was Bauke Mollema op de tweede rustdag niets te veel.

Radioprogramma’s, televisiezenders en krantenschrijvers, ze kwamen maandag allemaal ruimschoots aan hun trekken en voor iedereen had de Groninger alle tijd. Ook daarom had Mollema de gebruikelijke trainingsrit maar vlug uit zijn agenda geschrapt. “De nacht was kort, ik heb behoorlijk liggen woelen in bed”, vertelde hij de toegestroomde media.

“Vanmorgen heb ik gebruikt om de finale van de etappe nog eens terug te kijken en alle felicitaties te lezen op mijn telefoon. Die finishmeters waren ook heel gaaf. Ik had nog wel wat uitbundiger kunnen juichen, want er was nog tijd genoeg. Maar daar heb ik helemaal niet aan gedacht toen ik naar de streep fietste. Ik heb het goed gevierd, ook ’s avonds in het hotel. Speechen, je kent dat wel, het hoort er allemaal bij. Ik heb de ploeg bedankt.”

Emotie
“Er was wel iets meer emotie dan normaal”, vertelde Mollema, die een speciaal bedankje had voor zijn Oostenrijkse ploeggenoot Michael Gogl: “Hij verrichtte veel werk door het gat met de eerste kopgroep onder controle te houden in zijn eentje. Vervolgens bracht hij mij in stelling voor de eerste klim om daar de oversteek te maken. Dat was een topprestatie, zeker als je weet dat die jongen ook nog een breukje heeft in een hand.”

Van de aandacht voor zijn persoon kreeg Mollema voor een keer geen genoeg. “Straks wordt het weer rustig, en dan gaat de Tour opnieuw verder. Dan zijn er nieuwe kansen. Er komen nog zes mooie ritten aan. Ik hoop dat we met Contador en Degenkolb nog een kans krijgen op een ritzege. Dat zou super zijn. Voor mij zijn er twee bergritten waarin ik me nog wil tonen.” (ANP)