Lesley Kerkhove
Lesley Kerkhove - © Pro Shots

WTA Boekarest: Kerkhove, Rus en Lemoine verliezen

18 juli 2017
Lesley Kerkhove is dinsdag in de eerste ronde van het tennistoernooi in Boekarest uitgeschakeld.

Ze was op het Roemeense gravel niet opgewassen tegen de als achtste geplaatste Tatjana Maria. De 29-jarige Duitse zegevierde na 1 uur en 8 minuten in twee sets: 6-1, 6-2.

Beide speelsters kwamen op de WTA Tour nog nooit tegen elkaar uit. Maria is de nummer 67 van de wereldranglijst, Kerkhove staat op de 193e plek in het mondiale klassement.

De 25-jarige Nederlandse wist zich maandag niet rechtstreeks te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Ze verloor in de laatste ronde van de kwalificatie, maar mocht uiteindelijk toch meedoen aan het evenement.

Lemoine
Ook Quirine Lemoine is er niet in geslaagd om de tweede ronde van het tennistoernooi in Boekarest te bereiken. De 25-jarige speelster moest op de Roemeense gravelbaan haar meerdere erkennen in de als vijfde geplaatste Belgische Elise Mertens. Na 1 uur en 20 minuten stond de eindstand op het scorebord: 6-2 6-3. Mertens is de nummer 55 van de wereldranglijst, Lemoine bezet de 148e plek.

Rus
Arantxa Rus begon sterk aan haar partij tegen de vijf jaar oudere Pauline Parmentier uit Frankrijk, maar moest daarna het initiatief uit handen geven: 6-2 1-6 3-6. Voor Rus, 146e op de wereldranglijst, was het haar derde nederlaag in vier onderlinge duels met Parmentier, de nummer 107 van de mondiale ladder.(ANP)