Didi Gregorius (rechts) met Aaron Judge
Didi Gregorius (rechts) met Aaron Judge - © ANP

New York Yankees verpest debuut ‘Big Sexy’ bij Twins

19 juli 2017
New York Yankees heeft het debuut van Bartolo Colón bij Minnesota Twins verpest. De ploeg van Didi Gregorius was met 3-6 te sterk in Minneapolis.

De nederlaag betekende een valse start voor Colón bij de Twins. De 44-jarige pitcher tekende onlangs een minor league-contract bij de club uit Minnesota, maar werd opgeroepen voor het tweede duel van een drieluik tegen de Yankees.

Big Sexy
Voor Colón, die bekend staat als Big Sexy, zijn de Twins zijn elfde club in twintig jaar tijd. De werper uit de Dominicaanse Republiek maakte in 1997 zijn debuut op het hoogste niveau voor Cleveland Indians. Hij is inmiddels de oudste actieve speler in de MLB.

Colón verliet de heuvel halverwege de wedstrijd bij een 3-4 achterstand. Hij stond in totaal acht hits toe. In de eerste drie innings legde hij de gevaarlijke slagploeg van de Yankees het zwijgen op.

De Twins namen vlot een 3-1 voorsprong, voordat de bezoekers in de vijfde inning de zaken omdraaiden. Gary Sánchez trok de stand gelijk met een tweehonkslag, waarna de catcher zelf werd binnengeslagen door Aaron Judge: 3-4.

Gregorius
Gregorius maakte een paar ballen later het karwei af. De Amsterdamse korte stop tekende met een homerun op het werpen van relief pitcher Ryan Pressly voor twee punten. Gregorius was in totaal goed voor een run, drie hits en twee binnengeslagen punten.

De Yankees staan nog altijd derde in de American League East met 48 zeges en 44 nederlagen. Boston Red Sox heeft de leiding met 53-42. De koploper versloeg dinsdag na vijftien innings Toronto Blue Jays met 5-4. Runner-up Tampa Bay Rays won met 4-3 van Oakland Athletics. (FOX Sports)