Didi Gregorius
Didi Gregorius - © ANP

Gregorius slaat vierde homerun in drie dagen

27 juli 2017
Didi Gregorius is in topvorm. De speler van New York Yankees sloeg voor de derde wedstrijd op rij een homerun en had daarmee een aandeel op de 9-5 overwinning van de Yankees op Cincinnati Reds.

Het was de zestiende round tripper van Gregorius dit seizoen. Met nog 63 wedstrijden te gaan is zijn persoonlijk record van twintig homeruns in een seizoen van een jaar geleden binnen handbereik.

De dinger van Gregorius zorgde voor twee van de vijf punten die de Yankees in de zevende inning scoorden. Ook nieuwe aanwinst Todd Frazier sloeg een bal over de muur, zijn eerste voor de Bronx Bombers.

Sale oppermachtig
De overwinning leverde geen terreinwinst op voor de Yankees. Aartsrivaal Boston Red Sox won namelijk ook. In Seattle waren de Mariners een maatje te klein: 0-4.

Werper Chris Sale liet weer eens zien waarom hij de grootste kandidaat is om tot beste werper in de American League te worden uitgeroepen. De lefty wierp zeven innings en had met elf K's voor de veertiende keer dit seizoen minstens tien strikeouts. Alleen levende legende Pedro Martinez deed dat vaker voor de Red Sox (19 keer in 1999, 15 keer in 2000).

Xander Bogaerts stond in de basis bij de Sox, maar kwam in vier slagbeurten niet tot een honkslag.

Met 56 overwinningen en 47 nederlagen gaan de Red Sox aan kop in de American League East. De Yankees (53-46) volgen daar vlak achter. (FOX Sports)