Churandy Martina
Churandy Martina - © FOXSports.NL

Geblesseerde Churandy Martina mist WK

28 juli 2017
Churandy Martina mist de WK atletiek van volgende week in Londen. De Nederlandse sprinter, regerend Europees kampioen op de 100 meter, heeft te veel last van een hamstringblessure.

Martina liep deze zomer al met pijntjes zijn wedstrijden, maar de sprinter van Curaçao bleef stug doorgaan, ook al vielen zijn tijden tegen. Hij slaagde er in zich op de 200 meter te plaatsen voor de WK in Londen. De 32-jarige Martina dook bij de Diamond League in Parijs met 20,27 onder de limiet voor de mondiale titelstrijd.

Hij wist zich niet te plaatsen voor de 100 meter, hoewel hij in Londen mogelijk had kunnen starten op het koningsnummer als regerend Europees kampioen. Martina was voor Londen ook geselecteerd voor de estafetteploeg op de 4x100 meter.

Teleurgesteld
"Ik ben zeer teleurgesteld dat ik door een blessure niet mee kan doen aan wat mijn achtste WK had moeten worden. Ik heb er alles aan gedaan om fit te worden, maar dat is niet gelukt'', liet Martina weten.

"Ik moet nu herstellen en goed voor mezelf zorgen zodat ik de komende jaren nog wel kan mee doen aan de EK’s en de WK’s die nog komen en natuurlijk de Olympische Spelen van 2020 in Tokio."

​Moeilijk besluit
Technisch directeur Ad Roskam gaf aan dat het beter is voor Martina af te zien van deelname om het risico op ernstiger letsel te voorkomen. "Het heeft hem veel moeite gekost om dit besluit te nemen." (ANP)