Ranomi Kromowidjojo
Ranomi Kromowidjojo - © ANP

Zilver voor Kromowidjojo op 50 meter vlinder

29 juli 2017
Ranomi Kromowidjojo heeft bij de WK zwemmen in Boedapest zilver veroverd op de 50 meter vlinderslag.

Kromowidjojo moest in de finale de Zweedse Sarah Sjöström voor laten. Die pakte goud in 24,60, 'Kromo' finishte als tweede in 25,38. Dat was één honderdste van een seconde sneller dan de Egyptische Farida Osman.

Kromowidjojo veroverde in 2013 brons op dit nummer op de WK zwemmen. Op dit WK heeft de 26-jarige zwemster met de 4x100 meter vrije slag brons veroverd. Op de 100 meter finishte ze vrijdag als vijfde.

"Een dik persoonlijk record", klonk Kromowidjojo opgetogen. Ze had een toptijd van 25,53 op de 50 meter vlinderslag staan. "Tweede achter Sarah Sjöström eindigen, is geen verkeerde uitslag. Dit had ik niet verwacht."

Zilver op gemengde estafette

Kromowidjojo sleepte in Boedapest nog een zilveren medaille in de wacht, ditmaal op de 4x100 meter vrije slag gemengd. Kromowidjojo, Ben Schwietert, Kyle Stolk en Femke Heemskerk moesten alleen de Verenigde Staten voor laten gaan.

De Amerikaanse topploeg met Caeleb Dressel, Nathan Adrian, Mallory Comerford en Simone Manuel zwom met 3.19,60 een nieuwe wereldrecord. Nederland bleef in de strijd om het zilver met 3.21,81 Canada voor en zwom een Europees record. (ANP)