Daniel Ricciardo (l) en Max Verstappen
Daniel Ricciardo (l) en Max Verstappen - © ANP

Vettel wint in Hongarije, Verstappen vijfde

30 juli 2017
Sebastian Vettel heeft de Grand Prix van Hongarije gewonnen voor zijn teamgenoot Kimi Räikkönen. Max Verstappen eindigde vijfde.

De Limburgse Formule 1-coureur van Red Bull kwam in de slotfase nog dichtbij de vierde plek, maar hij slaagde er op de Hungaroring nabij Boedapest net niet meer in een Mercedes in te halen.

Lewis Hamilton (Mercedes) eindigde als vierde; hij gaf zijn zekere derde positie vlak voor finish over aan zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas.

De start van Verstappen was spraakmakend. In zijn drang naar voren op te schuiven tikte hij nota bene zijn teamgenoot Daniel Ricciardo aan. De Australiër moest de race staken. Verstappen kon wel verder, maar kreeg wel een tijdstraf van tien seconden.

Excuses
Verstappen wond er na de Grand Prix van Hongarije geen doekjes om. Hij bood teamgenoot Daniel Ricciardo zijn excuses aan. "Het laatst wat je wilt is je teamgenoot uit de race rijden. Het was ook absoluut niet de bedoeling, dus excuses aan Daniel", zei de Limburger tegen Ziggo Sport.

Verstappen startte de race op de Hungaroring vanaf de vijfde plek. In zijn drang naar voren op te schuiven, ging hij in de fout in een van de eerste bochten. "Ik moest diep remmen en blokkeerde, daarna kon ik niets meer doen", vertelde Verstappen, die zijn Red Bull tegen die van Ricciardo aantikte. De bolide van de Australiër raakte dusdanig beschadigd dat hij de race moest staken.

​Vijfde plaats
Ricciardo was boos. "Er was gewoonweg geen ruimte om mij op die plek in te halen. Het was een fout van Max en ik hoop dat hij na de race zijn excuses komt maken", aldus de Australiër. Verstappen kon de race vervolgen en eindigde, mede door de tijdstraf, als vijfde. (FOX Sports/ANP)