Klitsjko (links)
Klitsjko (links) - © Pro Shots

Klitsjko hangt bokshandschoenen aan de wilgen

3 augustus 2017
Vladimir Klitsjko heeft een punt achter zijn loopbaan gezet. De tweevoudig wereldkampioen bij de zwaargewichten maakte zijn beslissing donderdag bekend.

"Ik heb als amateur en in mijn professionele carrière alles bereikt waar ik ooit van droomde en kan daarom met een tevreden gevoel beginnen aan mijn leven na het boksen", lichtte de 41-jarige Oekraïense bokser zijn afscheid toe in een verklaring.

Geen rematch
In april van dit jaar verloor Klitsjko de strijd om de wereldtitel van de Engelse bokser Anthony Joshua. Het spektakel in Wembley, dat met 90.000 bezoekers was uitverkocht, zou volgens het contract dat beide boksers tekenden een vervolg krijgen. Door de beslissing van Klitsjko komt er nu geen rematch, die gepland stond op 11 november in Las Vegas.

"Na mijn laatste gevecht met Joshua heb ik de tijd genomen om te bedenken wat ik nu wil en ben ik tot dit besluit gekomen."

Als amateurbokser pakte Klitsjko in 1996 goud op de Olympische Spelen van Atlanta. Tussen 2006 en 2015 was de Oekraïner de algehele wereldtitelhouder. In zijn gehele bokscarrière won Klitsjko 64 gevechten in de ring en werd hij slechts vijf keer verslagen.

"Ik had niet voor mogelijk gehouden dat ik zo'n lange en succesvolle loopbaan in het boksen zou hebben. Ik dank iedereen die mij geholpen heeft en boven alles mijn familie, mijn team en mijn vele fans." (ANP)