BMC
BMC - © ANP

BMC wint ploegentijdrit, Dennis in het rood

19 augustus 2017
BMC Racing Team heeft de ploegentijdrit van de Ronde van Spanje gewonnen.

De Zwitserse wielerploeg reed het vrijwel vlakke parcours van 13,7 kilometer in 15.58, 6 seconden sneller dan Quick-Step (tweede) en Team Sunweb (derde).

De Nederlandse wielerploeg Team LottoNL-Jumbo was in het Franse Nîmes 40 seconden trager dan BMC en eindigde op de vijftiende plaats.

Door de winst van BMC is de Australiër Rohan Dennis de eerste rode truidrager van de 72ste editie van de Vuelta.

Chris Froome, winnaar van de Ronde van Frankrijk en grote favoriet voor de eindzege in Spanje, reed met zijn ploeg Team Sky naar de vierde plaats, op 9 seconden van de winnaar.

Kelderman
Sunweb deed met de derde plaats goede zaken voor kopman Wilco Kelderman. De 26-jarige Amersfoorter was erg te spreken over de tijdrit. "We verloren bij de start heel even de focus maar daarna ging het prima. Ik ben blij dat we zijn begonnen. Het wachten op de hotelkamer de laatste dagen was niet erg prettig."

Voor de andere Nederlandse kopman Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) was de start van de Vuelta niet fijn. Hij zag zijn teamgenoot Antwan Tolhoek over de kop gaan en Floris De Tier erover heen duikelen.

De schade op de eindstreep was uiteindelijk 40 seconden. "We moeten ook realistisch zijn. We hebben hier niet de renners die een tijdrit kunnen neerzetten. Al is dit ook wel weer de andere kant. Die jongens rijden hun eerste grote ronde en dan ben je toch nerveus. Ik kan hen ook niets kwalijk nemen", zei Kruijswijk na afloop. "We moeten ook niet te lang stilstaan bij de verloren secondes, we zijn hier immers nog twintig dagen."

Zondag wordt er verder gekoerst in Frankrijk. Vanuit Nîmes wordt vertrokken voor de tweede etappe van de Vuelta over 203,4 kilometer. De kans is groot dat het sprinten wordt in finishplaats Gruissan, het parcours is nagenoeg vlak. (ANP)