Mayweather en McGregor
Mayweather en McGregor - © ANP

Kostbare kampioensgordel in Las Vegas

24 augustus 2017
De winnaar van het titanenduel tussen de Amerikaanse bokser Floyd Mayweather (40) en de Ierse kooivechter Conor McGregor (29), zaterdag in Las Vegas, kan gaan pronken met een uiterst kostbare kampioensgordel.

De zogenoemde 'moneybelt' werd gepresenteerd tijdens de laatste persbijeenkomst met de twee duurbetaalde hoofdrolspelers.

De protserige riem telt 3360 diamantjes, 600 saffieren, 300 smaragdjes en bestaat verder uit 1,5 kilo goud. De gordel zelf is gemaakt van krokodillenleer. De decadente trofee past perfect bij wat mogelijk het meest lucratieve gevecht in de vechtsporthistorie zal zijn, met een geschatte omzet van ruim 600 miljoen dollar.

De afsluitende presentatie verliep zonder incidenten. In tegenstelling tot voorgaande gelegenheden hielden beide vechtjassen zich fysiek en verbaal rustig. Ook de traditionele face-off leidde niet tot een voortijdig handgemeen. De nog ongeslagen Mayweather (49-0) toonde zelfs enig respect voor zijn uitdager. "Hij is de beste op zijn gebied, ik ben de beste op mijn vlak. Het komt zaterdag op bokskwaliteiten, strijdlust en wilskracht aan. Het publiek kan zeker gaan genieten.''

McGregor maakte voor zijn doen een ietwat nerveuze indruk op het podium. De onverschrokken Ier, die vier jaar geleden nog moest rondkomen van een sociale uitkering van amper 235 dollar, trachtte met de nodige grootspraak de spanning van zich af te praten. "Of ik de stoten van Mayweather kan hebben? Wat dacht je? Die oude man houdt het in mijn tempo nog geen twee ronden vol. Als dit gevecht voorbij is, zal ik 20 seconden genieten van mijn overwinning en daarna zal ik mij afvragen: wie wordt de volgende?''

Mayweather vs. McGregor zie je in de nacht van zaterdag 26 augustus op zondag 27 augustus om 5.30 uur LIVE op FOX Sports 2 en 4 en is voor alle Nederlandse sportliefhebbers los beschikbaar als pay-per-view evenement.

Voor alle info en de aanschaf van een toegangsbewijs, klik hier.