Madison Keys
Madison Keys - © ANP

US Open: Keys vs. Stephens in eindstrijd

8 september 2017
Madison Keys staat in de finale van de US Open. De Amerikaanse tennisster rekende in de halve finale simpel af met landgenote Coco Vandeweghe: 6-1, 6-2.

In de finale treft Keys een andere landgenote, Sloane Stephens. Die won eerder op de avond de andere halve finale van Venus Williams. Stephens had daar drie sets voor nodig: 6-1, 0-6, 7-5.

Voor zowel de 24-jarige Stephens als de 22-jarige Keys is het eerste keer dat ze de finale van een Grand Slam-toernooi bereikt.

Blessureleed
Stephens maakte deze zomer op Wimbledon haar rentree na een lange periode vol blessureleed. Haar optreden in Londen was van korte duur, maar het (Noord-)-Amerikaanse hardcourtseizoen was ze al goed begonnen met halvefinaleplaatsen in Toronto en Cincinnati.

"Ik wist dat het lastig zou worden om terug te komen", vertelde Stephens over haar comeback. "Het zou even duren voordat ik weer mijn oude niveau zou halen, maar ik geloof dat dat aardig gelukt is."

Beslissende momenten
In de spannende derde set was de 37-jarige Williams bij 5-4 en 30-30 slechts twee punten van de overwinning af. Stephens was echter de betere op de beslissende momenten.

"Ik weet niet hoe ik het heb gedaan, ik heb gewoon keihard geknok", aldus de winnares, die eind juli nog de nummer 957 van de wereld was. Met het bereiken van de finale keert Stephens terug in de top 25 van de wereldranglijst waarop ze vier jaar geleden als jong talent al eens elfde stond.

Zevenvoudig grandslamwinnares Williams was nuchter in haar commentaar: "Ik heb gewoon niet goed genoeg gespeeld." (FOX Sports/ANP)