Aaron Rodgers
Aaron Rodgers - © ANP

Aaron Rodgers op zoek naar MVP-vorm

10 september 2017
Al jaren wordt hij genoemd als de beste spelverdeler in de NFL: Aaron Rodgers. Het probleem is alleen dat het er niet elk jaar uit komt.

Zondag begint hij tegen Seattle Seahawks aan zijn tiende seizoen als quarterback van Green Bay Packers en gaat hij op jacht naar zijn derde Most Valuable Player-titel.

Vorig seizoen eindigde het avontuur van de cheeseheads in de Conference Finals, de wedstrijd voor de Super Bowl. Daarin was Atlanta Falcons met 44-21 te sterk.

Een domper voor het team dat in 2010 voor het laatst de Lombardi Trophy - vernoemd naar de legendarische Packers-coach Vince Lombardi - omhoog mocht houden en sindsdien zelfs de Super Bowl niet eens haalde.

Werk aan de winkel dus in Green Bay en het begint bij Rodgers. Hij is snel, wendbaar, sterk, accuraat en wat het belangrijkst is: relaxed.

 

De eerste tegenstander is er echter een van formaat. De Seahawks speelden de afgelopen vijf jaar in de play-offs en wonnen in 2013 de Super Bowl.

Een pittige test voor Rodgers, die zich wil scharen tussen de groten der aarde. Tom Brady won immers alles wat er te winnen valt, Peyton Manning is vijfvoudig MVP en Drew Brees is vooral bezig met records breken.

Rodgers valt daar ergens tussenin. En dat moet anders. (FOX Sports)

Washington Redskins - Philadelphia Eagles is zondag vanaf 19.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 6
Green Bay Packers - Seattle Seahawks is zondag vanaf 22.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 6
Dallas Cowboys - New York Giants is maandagochtend vanaf 02.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 6