Drew Pomeranz
Drew Pomeranz - © ANP

Boston Red Sox vergroot voorsprong op New York Yankees

9 september 2017
Boston Red Sox heeft in de American League East zijn voorsprong op New York Yankees vergroot.

De koploper was met 9-3 te sterk voor Tampa Bay Rays, terwijl de runner-up uit New York met 11-5 onderuitging bij Texas Rangers.

Betts
De Red Sox schoten op Fenway Park uit de startblokken dankzij Mookie Betts. De blikvanger had sinds 3 augustus geen homerun geslagen, maar vuurde tegen de Rays meteen in de eerste inning een bal over de hekken: 3-0.

Boston gooide vervolgens in de vijfde inning de wedstrijd in het slot. Na een fraaie rally voegde de thuisploeg vijf runs toe aan het totaal.

De Rays deden via een homerun van Jesus Sucre nog wat terug, maar de nummer vier van de divisie wist de Red Sox nooit te bedreigen. De knal van Sucre was een van de slechts twee hits die de winnende pitcher Drew Pomeranz in zes innings moest slikken.

Bogaerts
Xander Bogaerts wist geen indruk te maken met de knuppel. De op Aruba geboren korte stop van Boston wist geen enkele hit te registreren in vier slagbeurten.

Met de zege zagen de Red Sox het gat met de Yankees groeien tot 4.5 wedstrijd. De koploper heeft 80 overwinningen en 61 nederlagen achter de naam staan, New York volgt met 75-65. (FOX Sports)