Ezekiel Elliott (links)
Ezekiel Elliott (links) - © ANP

Rechtbank zet voorlopig streep door schorsing Ezekiel Elliott

9 september 2017
Running back Ezekiel Elliott kan vooralsnog in actie blijven komen voor Dallas Cowboys. Een rechtbank oordeelde vrijdag dat zijn schorsing van zes wedstrijden voorlopig niet in zal gaan.

Elliott werd ervan beticht zijn ex-vriendin in de zomer van 2016 te hebben mishandeld. Ondanks het feit dat hij niet werd aangeklaagd door de autoriteiten, besloot de NFL hem te schorsen vanwege het schenden van het ‘persoonlijk gedagsbeleid’ van de bond.

De schorsing van de 22-jarige running back zou maandag ingaan na de seizoensouverture van de Cowboys tegen New York Giants een dag eerder. De federale rechtbank oordeelde echter dat Elliott geen eerlijke hoorzitting van de aanklager van de bond heeft gekregen.

Aangezien het juridische steekspel tussen de beide partijen naar alle waarschijnlijkheid de nodige tijd zal innemen, is de kans aanwezig dat Elliott ‘gewoon’ het gehele seizoen kan blijven spelen voor de Cowboys. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Dallas Cowboys en New York Giants zie je in de nacht van zondag op maandag om 02.30 uur op FOX Sports 6.