Ezekiel Elliott (links)
Ezekiel Elliott (links) - © ANP

Cowboys gaan over tot orde van de dag met zege op Giants

11 september 2017
Ondanks het rumoer in de aanloop naar de seizoensouverture tegen New York Giants, heeft Dallas Cowboys eenvoudig de eerste zege van het jaar geboekt: 19-3.

De ogen waren vooraf vooral gericht op Ezekiel Elliott. De 22-jarige running back van de Cowboys zou aanvankelijk vanaf maandag voor zes duels geschorst worden, nadat hij ervan werd beticht zijn ex-vriendin te hebben mishandeld in de zomer van 2016.

Een federale rechter oordeelde vrijdag echter dat de straf voorlopig niet ingaat, aangezien hij geen eerlijke hoorzitting van de bond zou hebben gekregen. “Je moet het uit je hoofd zetten”, zei hij na afloop van het duel met de Giants. “Je moet je focussen op belangrijk zijn voor het team."

Elliott voegde daad bij woord in het eigen AT&T Stadium. De running back kwam in 24 rushes tot 104 yards. Ondanks enkele goede pogingen wist hij echter niet op het scorebord te komen.

Clubrecord Witten
De enige touchdown van de wedstrijd kwam op naam van Jason Witten. De 35-jarige tight end brak en passant het clubrecord in overbrugde yards (11.904). De veteraan, die aan zijn vijftiende seizoen in de NFL bezig is, speelde zodoende Dallas-legende Michael Irvin uit de boeken.

Witten werd in het tweede kwart gevonden door quarterback Dak Prescott, waardoor de voorsprong halverwege al 16-0 was. Kicker Dan Bailey was eveneens belangrijk met vier fieldgoals.

Prescott was succesvol met 24 van zijn 39 passes en kwam tot 268 yards. Giants-quarterback Eli Manning was net iets accurater (29 uit 38), maar strandde op 220 yards zonder touchdowns. (FOX Sports)