Richard Krajicek
Richard Krajicek - © ANP

Krajicek coach van tennistalent Van Rijthoven

12 september 2017
Richard Krajicek neemt tennistalent Tim van Rijthoven onder zijn hoede. De voormalig toptennisser en oud-winnaar van Wimbledon (1996) gaat de twintigjarige Van Rijthoven coachen en begeleiden tijdens toernooien in het buitenland.

Van Rijthoven maakt tot eind 2018 deel uit van Jong Oranje. Hij debuteerde in 2015 in het Davis Cup-team tegen Zwitserland en speelde in 2016 nogmaals mee tegen Zweden. Het afgelopen jaar kwam Van Rijthoven weinig in actie vanwege een polsblessure.

Krajicek, die ook directeur is van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam, werkte eerder als coach samen met de Zwitserse Grand Slam-winnaar Stan Wawrinka en de Canadees Milos Raonic.

Nummer 876
Van Rijthoven is vereerd met zijn nieuwe coach, die in zijn carrière zeventien toernooien op de ATP-tour won. "Hij heeft erg veel wedstrijdervaring en met hem gaan er veel deuren open voor mij'', aldus de huidige nummer 876 van de wereldranglijst. "Ik heb de afgelopen jaren weinig gespeeld door blessures. Daarom ben ik ontzettend blij dat iemand als Richard nog steeds een goede tennisser in mij ziet en met mij aan de slag wil.''

Krajicek volgde Van Rijthoven als mentor via een talentenprogramma. "Ik adviseer Tim al een aantal jaren. Hij is een getalenteerde speler met een paar hele sterke wapens. Ik heb erg veel zin om met hem aan de slag te gaan en hem te helpen de volgende stappen in zijn carrière te zetten'', aldus de nieuwe coach. (ANP)