Alexander Zverev
Alexander Zverev - © ANP

Titelverdediger Tsonga, Zverev en Dimitrov naar Ahoy

14 september 2017
Jo-Wilfried Tsonga keert in 2018 terug in Rotterdam om zijn titel te verdedigen. Eerder dit jaar won de Fransman de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament van David Goffin.

Ook Alexander Zverev en Grigor Dimitrov komen naar Ahoy. Zverev is de hoogstgeplaatste van de drie. Het Duitse talent, nummer vier van de wereld, brak dit jaar echt door met toernooizeges op de Masters van Rome en Montreal. 

Sensatie
"Zverev is een sensatie", reageert toernooidirecteur Richard Krajicek. "In een periode waarin het steeds lastiger lijkt om als jonge speler door te breken, spot hij met alle wetten. Het lijkt daarom slechts een kwestie van tijd voordat we hem als nummer één van de wereld kunnen kronen."

Dimitrov
Een vaste gast in Rotterdam is Dimitrov. De 26-jarige Bulgaar debuteerde in 2009 met een wildcard en dwong Rafael Nadal tot een driesetter. Zijn beste resultaat is de halve finale in 2013.

"Met de huidige nummer vier, negen en achttien van de wereld leggen we direct een stevige basis voor een mooi competitief toernooi", vertelt Krajicek.

"Het past in onze lijn om een sterk deelnemersveld samen te stellen, waarmee de sportfans iedere dag toptennis te zien krijgen." (FOX Sports)