Alex Gordon
Alex Gordon - © ANP

Recordaantal homeruns in MLB

20 september 2017
De Major League is bezig aan een historische jaargang. Met nog twaalf dagen te gaan in het reguliere seizoen werd dinsdagnacht al het recordaantal homeruns gebroken.

Alex Gordon van Kansas City Royals tekende tijdens de 5-2 nederlaag bij Toronto Blue Jays voor de 5.694ste homerun van het jaar, één meer dan tijdens het oude recordseizoen 2000.

Eerder op de avond had Detroit Tigers-buitenvelder Alex Presley de zeventien jaar oude mijlpaal geëvenaard met zijn maximale score tijdens de 8-9 nederlaag tegen Oakland Athletics.

“Het is vrij cool om hier onderdeel vanuit te maken”, lachte Gordon naderhand. “Ik heb dit jaar niet veel homeruns geslagen, maar deze telde zeker.”

Voor Gordon was het pas nummer acht van het seizoen. Presley zal nog minder vaak zijn voorgekomen op de lijstjes met mogelijke recordbrekers. Hij verdubbelde met zijn gelijkmakende homerun zijn totaal voor het seizoen.

De speler die het meeste heeft bijgedragen tot het record is Giancarlo Stanton. De slagman van Miami Marlins heeft maar liefst 55 dingers achter zijn naam staan. Aaron Judge van New York Yankees (44) en J.D. Martinez van Arizona Diamondbacks (40) volgen op plaats twee en drie. (FOX Sports)