Todd Frazier aangedaan
Todd Frazier aangedaan - © ANP

Schrik om geraakte honkbalfan Yankees

21 september 2017
Een mislukte klap van de Amerikaanse honkballer Todd Frazier heeft voor flinke verwondingen gezorgd bij een jonge fan van New York Yankees.

Frazier raakte de bal verkeerd in de thuiswedstrijd tegen Minnesota Twins (11-3) en zag tot zijn afgrijzen hoe de bal met grote snelheid het publiek in vloog, vol tegen een jong meisje aan. De honkballer van de Yankees sloeg meteen van schrik zijn hand voor zijn mond en ook andere spelers op het veld waren zichtbaar aangedaan.

Het geraakte meisje werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. "Ik moest meteen aan mijn eigen kinderen denken'', zei de zichtbaar aangeslagen Frazier. "Hopelijk is het meisje in orde.'' Volgens Amerikaanse media werd ze in het gezicht geraakt.

Het incident zorgde voor discussie over de bescherming van fans in honkbalstadions. Diverse spelers van de Yankees, onder wie de Nederlandse international Mariekson 'Didi' Gregorius, riepen op om meer netten op te hangen langs het veld. Nu is alleen het gedeelte achter de thuisplaat in Yankee Stadium afgeschermd. (ANP)