Francisco Lindor viert zijn homerun met Giovanny Urshela
Francisco Lindor viert zijn homerun met Giovanny Urshela - © ANP

Simmons' Angels verliezen cruciaal duel met Indians

22 september 2017
De laatste weken zijn aangebroken in het reguliere seizoen in de MLB. Inmiddels wordt ook steeds duidelijker wie dit jaar gaan schitteren in de play-offs, waar Andrelton Simmons met Los Angeles Angels wel een kan gaan ontbreken.

De Halos verloren donderdag een cruciaal duel met Cleveland Indians: 4-1. Daardoor raakt een play-offplek als wild card ​steeds verder uit zicht. Directe concurrent Minnesota Twins won namelijk wel, met 12-1 van Detroit Tigers.

De Angels scoorden gelijk in de eerste inning, maar hielden het daarbij. Veteraan Albert Pujols sloeg sterspeler Mike Trout over de thuisplaat in Angels Stadium. Simmons sloeg een uit vier.

Bij de Indians - die gelijk na hun win streak van 22 wedstrijden weer vijf wedstrijden achter elkaar hebben gewonnen - sloegen Edwin Encarnacion en Francisco Lindor een homerun.

Wild card
Met voor elke club nog minder dan tien wedstrijden te gaan begint het er nu om te dringen in de MLB.

In de American League zijn de Indians, Houston Astros en Boston Red Sox al zeker van deelname in de play-offs. New York Yankees heeft een ruime voorsprong als beste nummer twee en lijkt zich ook te plaatsen, maar daarachter wordt het spannend voor het laatste ticket.

De Twins hebben met 79 gewonnen en 74 verloren wedstrijden de beste papieren. Daarachter zitten de Angels en Texas Rangers (76-76) en Kansas City Royals (75-77) op het vinkentouw.

In de National League strijden Colorado Rockies, Milwaukee Brewers en St. Louis Cardinals om de laatste plek in de play-offs. (FOX Sports)