WTA Wuhan: Pliskova struikelt over Barty

WTA Wuhan: Barty verrast Pliskova en bereikt halve finales

28 september 2017
Karolína Pliskova is op het WTA-toernooi van Wuhan verrassend uitgeschakeld. De nummer 4 van de wereld verloor in drie sets van de Amerikaanse Ashleigh Barty: 4-6, 7-6, 7-6.

Aan het begin van de partij leek er niet veel aan de hand voor de Tsjechische, die vorige maand nog nummer 1 van de wereld was. Bij een 4-4 stand brak ze de service van Barty en haalde vervolgens op love de set binnen. 

Tiebreaks
Maar na de eerste set schroefde Barty haar niveau een tandje op. Beide vrouwen kwamen op eigen opslag niet in de problemen waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. De Amerikaanse snoepte twee servicepunten van Pliskova af en pakte de tweede set.

Aan het begin van het derde bedrijf leek Barty door te drukken. Ze brak haar tegenstander in de openingsgame maar kon die voorsprong niet vasthouden. Bij 5-4 kreeg ze drie matchpoints, die Pliskova allemaal wegwerkte en de stand gelijk trok. Maar vervolgens was de Amerikaanse in de tiebreak wederom de sterkste.

In de halve finales speelt Barty tegen de winnaar van het duel tussen Garbiñe Muguruza en Jelena Ostapenko. (FOX Sports)