Jaromír Jágr
Jaromír Jágr - © ANP

Tsjechische legende Jaromír Jágr terug in de NHL

3 oktober 2017
Op 45-jarige leeftijd heeft de Tsjechische legende Jaromír Jágr toch weer een nieuwe club gevonden in de NHL. Hij heeft een contract voor één seizoen ondertekend bij Calgary Flames.

Zijn salaris bedraagt 1 miljoen dollar (circa 850.000 euro) en met bonussen kan hij dat bedrag nog ongeveer verdubbelen.

Jágr bracht in het afgelopen seizoen voor Florida Panthers zestien doelpunten en dertig assists op zijn naam. Hij bereikte echter geen akkoord over een nieuw contract.

Record
De Tsjechische sportheld is sinds 1990 in de NHL actief. Hij is nog 56 duels verwijderd van het NHL-record dat met 1767 wedstrijden op naam staat van Gordie Howes.

Voor Jágr is Calgary Flames de negende club in de NHL. Met zijn eerste ploeg, Pittsburgh Penguins, won hij in 1991 en 1992 de Stanley Cup.

Naast de Penguins en de Panthers  kwam hij ook uit voor Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins en New Jersey Devils. Tussen 2008 en 2011 speelde hij in de Russische competitie voor Avangard Omsk. (FOX Sports/ANP)